Irtzl Károly Pszichológus

“Tisztelt Irtzl Károly! Érdekes helyzetet szült az élet! . . .

Megismerkedtem egy férfival, aki igaz, nős (nemsokára lesz a bontóper), de már külön élt feleségétől. Amikor a feleség az új kapcsolatról tudomást szerzett, elkezdett ismét “érdeklődni” a férje után. Bár már több mint fél éve megszakadt köztük az életközösség, nemrég a fejébe vette, hogy próbálják meg újra, külön fedél alatt élve. A férj beszámolt neki a velem való új kapcsolatáról, és kijelentette, hogy nem kívánja vele folytatni a közös életet. A feleség először szép szóval, majd sírással, később veszekedéssel reagált. Mára a dolgok odáig fajultak, hogy a férje életét minden szinten lehetetlenné teszi, és azt mondja, ez így lesz, míg nem kap egy utolsó esélyt. Sajnos ez nem légből-kapott ötlet, beosztásánál fogva befolyásolni tudja férje munkahelyi beosztását. Szépen szisztematikusan elkezdte ellehetetleníteni a munkahelyén. A férj már mindennel próbálkozott, de nem vezetett eredményre. Végső kétségbeesésében úgy döntött, időlegesen megszakítja velem a kapcsolatot, és megpróbálja elhitetni a feleséggel, hogy kapott még egy esélyt. Szerintem ez elhibázott lépés volt, mert lehetünk bármennyire összeillők, nem hiszem, hogy elég erős lesz a mi új kapcsolatunk ehhez a színjátékhoz.

Kérdéseim a következők:

Mit kellene a páromnak tenni ahhoz, hogy a felesége megértse, hogy vége mindennek, és ne tegye többé lehetetlenné a férjét a közös munkahelyükön? Másodlagosan mit tanácsol, mivel tudom átvészelni ezt a számomra is nagyon kínos szituációt, hogyan tudom megőrizni a szerelmünket?”

 

Kedves Levélíró!

Szerintem sem volt jó ötlet a párja részéről elkezdeni ezt a színjátékot. Ha ennyire kiszolgáltatott helyzetben van a munkahelyén, akkor meglátásom szerint jobb lenne, ha ott tudná hagyni azt az állást, és tudna máshol munkát keresni, ugyanis vannak helyzetek, amikor választani kell a kényelmes élet és a tisztesség között. Úgy gondolom, hogy nem tisztességes a párja részéről az sem, hogy a talonban tartja és várakoztatja magát, ezért azt javaslom, hogy ha ő nem akar találkozni magával, akkor Ön is tekintse úgy, hogy egyelőre úgy néz ki, hogy ennek a kapcsolatnak vége lett. Azt pedig, hogy a jövő mit hozhat – akár vele, akár mással maga számára – sosem lehet tudni előre.

Üdvözlettel:
Irtzl Károly